Viennatravelguide

"Viennatravelguide.jouwweb.nl"

Paris Transport Tips

Het is heel eenvoudig om rond te reizen in Parijs omdat een meerderheid van de attracties liggen dicht bij elkaar. De stad wordt ook georganiseerd en dit maakt het makkelijk om rond te lopen. In het centrum, kunt u gebruik maken van de bus netwerk of de metro service. U kunt ook kiezen om de taxi te gebruiken, maar ze zijn meestal erg duur.

Arrondissementen van Parijs
Er zijn ongeveer 20 wijken in de stad en ze worden opgeroepen arrondissementen. Deze wijken zijn meestal genummerd.

Met behulp van de Parijse metro
De Franse hoofdstad heeft ongeveer 15 Metro lijnen die er doorheen gaan en het wordt beschouwd als de snelste en meest comfortabele manier van reizen zijn. U zult een hoop lopen als u de metrolijnen te veranderen. Er is een high-speed netwerk dat opereert tussen de stad en de buitenwijken. Het is mogelijk om de metro overdracht van dit netwerk, zonder extra kosten. Om het voor u gemakkelijk om rond te reizen, krijgen een boek van tickets.

Bus reizen in Parijs
De bus routes zijn uitgebreid en is het mogelijk om kaarten te vinden bij een van de VVV-kantoren in de stad. Het metrostation biedt ook kaarten. De bussen zijn beschikbaar vanaf 7u tot 20u30 elke dag. Je hebt een ticket voor de bus service te gebruiken. Een enkel ticket is voldoende voor een rit. Als u een bus bent u verplicht om het ticket in de machine punch.

Met behulp van Batobus
Dit is een boot die u toelaat om te reizen langs de Seine. De dienst maakt een aantal stops bij enkele van de attracties van de stad, waaronder de Notre Dame en de Eiffeltoren.

Taxi's in de regio Parijs
Het is gemakkelijk om taxi's te vinden bij de metrostations en de stad kruispunten. Voordat u bij een taxi, check om te zien of het licht aan is. Het lampje geeft aan dat het beschikbaar is. Het is niet gemakkelijk om een langs de straat te halen, maar je probeert wel. De meeste mensen in Parijs tip van de taxichauffeur ongeveer 10% van de totale prijs, maar dit is geen vereiste. Niet alle chauffeurs Engels spreken daarom moeten de juiste richting geven aan de cheap hotels in Paris´╗┐.
´╗┐